Villa del Ven

Bolulla

Gelegen in een gebied met bergachtig reliëf en in de regio Marina Baixa, ligt Bolulla. Een stadje in het binnenland van amper 400 inwoners. Achter de vegetatie van pijnbomen en struikgewas gaat een kleine schat schuilplaats voor liefhebbers van natuur en sport. Durf jij het te ontdekken?

De eerste stop op deze bestemming is een gebouw dat symbool staat voor de vereniging van de buren. We verwijzen naar de kerk van San José, gebouwd in 1732 ter ere van de beschermheilige, San José. Tijdens de burgeroorlog leed deze plaats onder de verbranding van al zijn schilderijen en standbeelden. Dankzij de vakbond en vriendelijkheid die hun buren kenmerken, was er genoeg geld in te verzamelen om via theatervoorstellingen nieuw werk te krijgen.

 Op slechts twee kilometer van Bolulla vinden we het kasteel van Garx.   Hoewel de huidige staat een ruïne is, kun je zien hoe er in het verleden een muur en een stortbak waren. De oorsprong gaat terug naar het islamitische tijdperk en werd in 1254 gesticht door Jaime I.

 

 

Er zijn enkele prachtige wandelingen in de omgeving welke via Wikiloc te vinden zijn. Zoals de PR-CV 151.

De route begint op de parkeerplaats bij het kasteel en gaat verder door de Cova Roja en keert terug langs het PR-CV 151 pad.

De attractie van deze gemeente in het binnenland van Alicante is gelijk aan de Barranco de l’Estret de les Penyes, een route door de zeestraat die de Bolulla-rivier vormt. U kunt genieten van een aangename wandelroute, het prachtige landschap zien en de frisheid voelen vanwege de nabijheid van de rivier. In de omgeving vindt u enkele natuurlijke poelen die te voet bereikbaar zijn, waar u in de zomer kunt genieten van een verfrissende duik. Voor sportliefhebbers biedt de Bolulla-rivier de mogelijkheid om canyoning en abseilen te oefenen.

Wil je graag op de hoogte houden van al onze belevenissen of juist meer informatie vinden over wat er in de vallei te doen is, volg ons dan op Facebook voor de laatste nieuwtjes.

Hasta la vista!

Also Interesting...

Sorry, no results were found.
Chat openen
1
Hulp nodig?
Hallo ????
Kunnen we je helpen?